Home » » Pasangan Ini Bersama Sejak Dari Kecil Hingga Saat Ini

Pasangan Ini Bersama Sejak Dari Kecil Hingga Saat Ini

Written By kall on Friday, 4 July 2014 | 21:45


Akak Dibalik Pintu

Pasangan Ini Bersama Sejak Dari Kecil Hingga Saat Ini

Ketika masih kecil, dua pasangan ini menimbulkan menggunakan gaun pengantin. Mungkin hanya sekadar  kelihatan lucu, dengan seluar mengatung dan gaun pengantin yang kebesaran. Kala itu mereka baru saja berumur 4 tahun.

Tujuh belas tahun selepas pose lucu itu, Ron dan Eileen Everest, rasmi berkahwin dan mewujudkan foto masa kecil mereka. Kini, mereka telah merayakan ulang tahun perkahwinan mereka yang ke-70 tahun.

                            

innity_pub = "966b6dfb6b0819cc10644bea3115cf20"; innity_cat = "MALAY,NEWS"; innity_zone = "42072"; innity_width = "300"; innity_height = "250"; innity_country = "MY";
Ron dan Eileen Everest kini masing-masing berusia 91 tahun, kembali berpose untuk mengenang masa 87 tahun silam dimana mereka berpose dengan pakaian pengantin saat masih kecil.

Lahir di bangsal rumah sakit yang sama, hanya beberapa bulan terpisah, lalu mereka bertemu kembali dan berteman sebagai anak-anak di Gillingham, Kent, mereka patut berterima kasih kepada nenek moyang mereka, yang bersama-sama di Angkatan Laut selama Perang Dunia Pertama.

"Ibu bapa kami memutuskan untuk memakaikan kami pakaian seperti pengantin untuk Gillingham Karnival," kata Mrs Everest. "Kami baru berusia empat tahun tapi aku masih ingat hari itu begitu baik."

                         
Kala itu, Ibu mereka berdua menjahit baju untuk mereka dan berjalan berkeliling bandar Gillingham. Tetapi persahabatan pasangan itu hampir berakhir segera setelah itu ketika keluarga Eileen pindah ke Greenwich, London Tenggara.

Satu dekad kemudian, mereka pindah kembali ke Welling di Kent, tetapi pada saat itu, keluarga Ron telah menetap di Gravesend setelah bertugas di Scotland. Mereka tidak pernah bertemu lagi sampai umur mereka 18 tahun. Semua ini kembali berawal ketika Eileen melihat seragam angkatan laut Ron.

Waktu itu dia sama sekali tidak berfikir apa-apa tentang Ron, ia menanyakan kepada ibunya tentang seragam angkatan laut dan ibunya mengaitkannya dengan ibu Ron. Sesungguhnya juga, Eileen tampak lebih senang memandang seragam Ron daripada Ron sendiri, walaupun lelaki itu tumbuh menjadi lelaki yang tampan.

Selepas pertemuan itu, Eileen dan Ron mula bertukar surat dan kembali menjalin persahabatan bahkan lebih romantis. Ron melamar Eileen pada tahun 1940, namun perkahwinan mereka ditangguhkan kerana Ron perlu pergi berperang.

                    
Pada tahun 1943, mereka akhirnya berkahwin di Welling dan mengenakan pakaian pengantin yang lebih formal. Ron kembali ke medan perang dan terlibat dalam kemalangan semasa mendarat. D-Day pada bulan Jun pada tahun 1944. Beliau kemudian bekerja sebagai seorang jurutera sebelum bersara.

Pasangan itu berpindah ke Dereham di Norfolk pada tahun 1986 dekat dengan puteri tunggal mereka, Carol, sekarang berumur 68, dan cucu mereka Maxwell, berumur 38. Nyonya Everest mengatakan: "Kami telah mengalami pasang-surut. Saya fikir kita akan tinggal bersama selamanya. "innity_pub = "966b6dfb6b0819cc10644bea3115cf20"; innity_cat = "MALAY,NEWS"; innity_zone = "43604"; innity_width = "468"; innity_height = "60"; innity_country = "MY";


0 comments: