Home » » Bagaimana Untuk Mengelak Saman Parking (5 Gambar))

Bagaimana Untuk Mengelak Saman Parking (5 Gambar))

Written By kall on Thursday, 20 March 2014 | 17:40


Cerita Kedai Kopi

Bagaimana Untuk Mengelak Saman Parking (5 Gambar))

Tempat parking adalah satu keperluan bagi setiap kawasan dan tempat - tempat tumpuan. Jika tempat parking ini tidak disediakan secukupnya, mulalah pihak berkuasa hendak menyaman mereka yang parking tidak pada tempatnya. Baru parking 3 saat tengok - tengok surat saman dah terselit di cermin depan. 


Cara Pertama:

Parking kereta anda dalam longkang. Dengan ini tak akan ada sesiapa pun yang berani saman kereta anda kerana kereta anda berada di luar kotak parking.


Cara Kedua:

Parking kereta anda secara mengiring dan parkingkan di tempat letak motosikal. Jadi, pihak yang ingin menyaman kereta anda akan confius adakah itu kereta atau motosikal atau kedua - duanya sekali.Cara Ketiga:

Lakukan double parking dengan meletakkan kereta anda diatas kereta orang lain yang mempunyai tiket parking. Jadi pihak berkuasa akan mengganggap bahawa kereta tadi adalah jenis double decker.Cara Keempat:

Tanamkan kereta anda di dalam tanah. Walaupun kereta anda berada di petak parking tetapi pihak berkuasa tidak dapat menyaman anda kerana kereta anda berada di bawah petak parking atau di dalam tanah.Cara Kelima:

Parkingkan kereta anda di rumah. Dan anda berjalan kaki saja atau mengambil pengangkutan awam.Cara Terbaik:

Beli tiket parking yang harganya taklah mahal sangat pun. Jangan ditiru cara-cara diatas,  gambar-gambar diatas sekadar hiasan untuk menghiburkan lebih menceriakan para viewer di BUlan Puasa.. Peace No War.... ^_^


0 comments: