Home » » Pakar motivasi terkenal cabul pelajar IPT di Arau

Pakar motivasi terkenal cabul pelajar IPT di Arau

Written By kall on Friday, 4 April 2014 | 09:45


Pilihan Anda

Pakar motivasi terkenal cabul pelajar IPT di Arau

Arau: Seorang penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) di sini, mendakwa dicabul oleh pensyarahnya yang juga penceramah dan pakar motivasi terkenal.

Sumber memberitahu, mangsa yang berusia 20 tahun, mendakwa diperlakukan sedemikian oleh pensyarah berusia 40-an itu ketika berada dalam bilik suspek di IPT berkenaan, jam 2.30 petang Jumaat lalu.

Mangsa pergi ke bilik pensyarah berkenaan selepas diminta oleh suspek, kononnya bagi melakukan uji kaji.

Sebaik memasuki bilik itu, suspek didakwa duduk di sebelah penuntut berkenaan di atas lantai, sebelum meraba kaki mangsa.

Lapor pengurusan IPT


“Selepas itu, tangan suspek dikatakan mula beralih ke dada mangsa beberapa kali. Mangsa yang terkejut, cuba menghalang, namun takut dan terpaksa merelakan perbuatan itu,” kata sumber berkenaan. Mangsa melaporkan kejadian itu kepada pihak pengurusan tertinggi IPT sebelum membuat laporan di Balai Polis Arau di sini, Isnin lalu.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Arau, Superintendan Mohd Nadzri Hussain, mengesahkan menerima laporan daripada mangsa dan siasatan sedang dijalankan.

Katanya, polis sudah mengambil keterangan mangsa dan sedang mengesan suspek yang kali terakhir berada di bandar ini.

“Kita sudah menghubungi pensyarah itu dan masih menunggunya tampil bagi membantu siasatan serta diambil keterangan mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul kehormatan,” katanya.
disableSelection(document.body) //disable text selection on entire body of page


0 comments: