Home » » Yee.. haa! nanti kunjungan peminat daging

Yee.. haa! nanti kunjungan peminat daging

Written By kall on Friday, 15 January 2010 | 03:29berkonsepkan makanan Barat, Yee..haa! menampilkan fesyen ala koboi.


SETELAH berjaya membangunkan perniagaan produk sejukbeku di bawah jenama Perfect Fresh & Frozen, KMJ Suplies Sdn. Bhd. maju setapak lagi.

Kini syarikat berkenaan memperkenalkan perniagaan makanan panas yang berasaskan daging dengan membuka kiosk makanan ala koboi dengan jenama 'Yee...Haa!'

Pengarah Urusan Perfect Fresh & Frozen, Nordin Mat berkata, kiosk berkenaan mempromosikan pelbagai menu daging segar berdasarkan permintaan pelanggan.

"Kami menawarkan menu utama berasaskan daging kambing seperti Chevon Boer Steak dan Chevon sage," katanya semasa ditemui.

Chevon Boer Steak merupakan kepingan kambing Boer yang diperap dan dihidangkan dengan sos pilihan cendawan atau lada hitam, coleslaw, kentang goreng dan pilihan nasi atau roti.

Hidangan ini dihasil menggunakan kambing Boer muda terpilih.

Kambing Boer yang berasal dari Afrika Selatan terkenal kerana keenakan dagingnya selain daripada khasiat.

Rasa dagingnya pula manis, tidak berbau hamis berbanding dengan kambing-kambing lain.

Chevon sage pula merupakan resipi baru yang pertama kali dihidangkan di negara ini menggunakan daging kambing.

Hidangan sosej segar yang diperbuat daripada daging kambing terpilih dengan campuran rempah ratus yang dihidangkan bersama-sama sos pilihan sama ada sos cendawan atau lada hitam, coleslaw, kentang goreng yang boleh dimakan dengan nasi atau roti.

Resipi Chevon sage dihasilkan sendiri oleh Perfect Fresh & Frozen bagi mempromosikan daging kambing tempatan untuk dinikmati oleh pelanggan.

Promosi daging kambing bukan saja dapat membantu penternak memasarkan kambing mereka tetapi juga bagi memperkenalkan daging kambing sebagai diet terbaik yang kurang kolestrol hanya tiga peratus berbanding biri-biri 16 peratus.

Selain itu kiosk Yee... Ha! juga menghidangkan pelbagai menu lain termasuk rib eye steak, la,b chop, beef sage, breaded chicken chop, fish and chip, chicken sage, country roll dan rodeo fries.

Apa yang lebih menarik, semua produk berkenaan dihasilkan sendiri oleh Perfect Fresh & Frozen telah menerima pengiktirafan Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Nordin berkata dengan pembukaan cawangan kiosk Yee...Ha!, bukan saja dapat memberikan peluang perniagaan kepada anak muda tempatan tetapi juga memacu industri penternakan ruminan negara.

Sementara itu Panasejuk Food Beverage Sdn Bhd diberikan mandat menguruskan kiosk-kiosk Yee... Ha!

Pengarah Pemasarannya, Ashaari Mohd Nasir berkata, pihaknya amat tertarik dengan konsep yang diperkenalkan dan menu-menu yang menarik dan sedap.

"Saya yakin Yee...Ha! akan dapat menarik perhatian orang ramai seterusnya menjadi pilihan kepada penggemar makanan Barat," katanya.

Kini kiosk Yee...Ha! pertama dibuka di Restoran Kampung Pandan, manakala yang lain akan dibuka di kawasan Lembah Kelang dalam masa terdekat.

"Dalam tempoh setahun, kami merancang membuka cawangan lain di lokasi strategik di seluruh negara," katanya.

Sesiapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut dan berminat untuk membuka cawangan kiosk Yee...Ha! boleh menghubungi Adli di 012-6773036.

0 comments: